top of page

MASAŽNE TEHNIKE

DSC_0203.jpg

TUI-NA MASAŽA

Ta temelji na manipulaciji pretoka QI energije, ki je osnovno terapevtsko orodje. Temeljno vodilo pri tui-na masaži je ugotavljanje »Ah Shi« točk (kritičnih akupresurnih točk na telesu), ki govorijo o stanju posameznikovega fizičnega, mentalnega, čustvenega in duhovnega telesa. Pri tem je zelo prisotno tudi energijsko zaznavanje dogajanja, ki razkriva dodatne informacije. Masaža je zelo fleksibilna, saj vsebuje zelo nežne prijeme za občutljiva telesa, ter tudi zelo močne prijeme, ki razrahljajo tkivo in razpršijo nakopičeno energijo.

Tui-na masažna tehnika preko meridijanov in akupresurnih točk odstranja blokade v pretoku energije, uravnoteža razmerje yina in yanga v telesu, krepi imunski sistem, omogoča odkrivanje že nastalih energetskih neravnovesij, harmonizira in preprečuje proces nastajanja bolezni. Njeni učinki se kažejo v krepitvi in sproščanju mišic, uravnotežanju krvnega obtoka, spodbujanju limfnega sistema, raztezanja vezivnega tkiva sklepov, odpravljanju stresa in sproščanju miselne napetosti, ter večanju zmožnosti koncentracije. Na čustveni ravni pa odpravlja napetosti in blokade ustvarjene s strahom, jezo, skrbjo, žalostjo.

Massage

KLASIČNA MASAŽA

Pri klasični masaži se uporabljajo masažne tehnike, kot so: gladenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje in tresenje. Večji pritisk zahteva področje hrbta od vratu do križa ter področje velikih mišičnih skupin na nogah, večjo senzibilnost pa masaža dlani in stopal.

Klasična masaža pospešuje krvni obtok, pospešuje limfni obtok, pospešuje peristaltiko, odstranjuje odmrlo kožo. Zmanjša pa tudi občutek za bolečino, ter psihološko sprošča in pomiri.

Sports massage on leg

ŠPORTNA MASAŽA

Športna masaža je močnejša oblika masaže, namenjena športnikom in tistim, ki niso občutljivi na močan pritisk. Osredotoča se predvsem na večje mišične skupine in se izvaja kot priprava na športno obremenitev, na primer na tekme, treninge, ter kot podpora pri razgibavanju in raztezanju.

DSC_0350.jpg

MASAŽA Z VENTUZAMI

Masaža z ventuzami/šalčkami je stara vakuumska metoda za sproščanje in raztezanje mišične fascije, izločanje toksinov, izločanje odvečne vlage, boljšo cirkulacijo telesnih tekočin. Deluje tako, da se ventuze prilepijo na kožo, iz njih pa se izsesa zrak, kar ustvari negativen tlak. Na tak način pride do ločitve med kožo od mišic in fascije. Ker se koža izboči, pod njo pride do povečane prekrvavitve, več kisika in dostavo hranilnih snovi v tkivu. Vpliva tudi na limfni sistem in odplakne nakopičene toksine oziroma odpadne snovi.

Masaža z ventuzami ugodno vpliva na otrdele in preobremenjene mišice, pomaga pri nespečnosti in kroničnem stresu. Ker poveča raztegljivost tkiva, nam omogoča boljšo gibljivost in funkcionalnost. Tovrstno metodo pogosto in ponavljajoče uporabljajo športniki, saj jim pomaga, da se po fizičnih naporih hitreje regenerirajo.

Na kaj moramo biti pozorni po masaži z ventuzami?
Ko se ventuze odstranijo, na tem mestu ostanejo obarvani krogi različne barve, od rožnate do temno vijolične. Krogi spominjajo na modrice, ki so lahko občutljive in boleče na dotik. Na tem delu lahko popokajo tudi kapilare ali se pojavi mehurček, tako kot pri opeklini. Vse to izgine v roku 10 dneh.

DSC_0425_edited.jpg

MOKSIBUSTIJA

Moksibustija ali kar moksanje je grelna terapija, ki jo izvajamo s palčko/cigaro narejeno iz posušenih in zoglenelih listov pelina. S prižgano palčko oziroma mokso se nato ogrevajo akupresurne točke in energijski kanali z namenom poživitve pretoka QI energije in odpravo nekaterih patogenih dejavnikov. Prižgana moksa je oddaljena od kože vsaj 2-3cm.

Pri čem pomaga moksa?

 • ginekološke težave, menstrualne bolečine in krči, močne krvavitve

 • težave s pljuči;

 • glavoboli, migrene;

 • bolečine v križu in vratu;

 • za pomiritev;

 • bolečine zaradi poškodb ali artritisa;

 • bolečine v hrbtu;

 • togost mišic;

 • prebavne težave in nepravilno odvajanje

 • pri prehladih, gripi za dvig imunskega sistema

 • pomaga izboljšati cirkulacijo, pretok krvi in limfe na področja telesa ter zmanjša bolečino in vnetje;

 • poškodbe – moksanje pospeši celjenje, poveča se gibljivost sklepov in skrajša čas okrevanja.

Masažne tehnike: Services
bottom of page